Digital Marketing

Μέσω της διαδικτυακής διαφήμισης, τα Brands μπορούν να φτάσουν πολύ πιο μακριά από το ήδη υπάρχον δίκτυό τους σε νέα και στοχευμένα με ακρίβεια κοινά. Αυτό συμβαίνει με τις διαφημίσεις αναζήτησης, τις διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις διαφημίσεις προβολής. Η ψηφιακή διαφήμιση, αν είναι στρατηγικά σχεδιασμένη και αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας που διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται, αποδίδει μετρήσιμα αποτελέσματα απόδοσης της επένδυσης.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται
– τα Social Media
– οι μηχανές αναζήτησεις (SEM-SEO)
– To Google Ads
– το email Marketing
– οι πλατφόρμες φιλοξενίας βίντεο όπως το Youtube

και μέχρι ένα βαθμό το σύνολο της διαδικτυακής διαφήμισης. Τα Social Media βέβαια αποτελούν πλέον τόσο πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων που είναι μία κατηγορία από μόνα τους. Σε κάθε περίπτωση το Digital Marketing είναι πλέον το παρόν και το μέλλον μιας σύγχρονης επιχείρησης στο διαφημιστικό πεδίο μάχης. 

Social Media Management

Η υπηρεσία του Social Media Management διατίθεται σε πακέτα ανάλογα με το είδος της εκάστοτε επιχείρησης αλλά και ανάλογα με τη στοχοθεσία της. Κάθε κατηγορία μπορεί να εξατομικευτεί όσον αφορά το είδος ενός ή περισσότερων μέσων που κρίνεται σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν για την προβολή και τις προωθητικές ενέργειες αλλά και όσον αφορά την συχνότητα χρήσης τους. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί πλήρως εξατομικευμένο πακέτο διαχείρισης εάν το απαιτούν οι ανάγκες μιας επιχείρησης.

Δεν σας αρκεί η περίληψη; Δείτε περισσότερη ανάπτυξη του θέματος εδώ

SEM-SEO

Το SEO είναι ακρωνύμιο του Search Engine Optimization και περιγράφει όλες εκείνες τις διαδικασίες-επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην δομή και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.

Τελικός στόχος είναι η υψηλή κατάταξη του ιστοχώρου στις μηχανές αναζήτησης και η αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων. Οργανικά είναι τα μη πληρωμένα-διαφημιζόμενα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης του Internet για τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που ενδιαφέρουν τον χρήστη. Το ζητούμενο είναι οι μηχανές αναζήτησης να κρίνουν ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι το καταλληλότερο για αυτό που ψάχνει ο χρήστης. 

Δεν σας αρκεί η περίληψη; Δείτε περισσότερη ανάπτυξη του θέματος εδώ

Google Ads

Όταν ψάχνετε ένα προϊόν ή υπηρεσία στο διαδίκτυο, σίγουρα έχετε προσέξει ότι πολλές φορές στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της Google εμφανίζονται sites εταιρειών που έχουν την ένδειξη «Διαφήμιση». Αυτό είναι ένα μέρος από την υπηρεσία Google Ads.

Το Google Ads είναι μια διαφημιστική υπηρεσία της Google που δίνει την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν online διαφημίσεις ώστε να προσεγγίσουν χρήστες του διαδικτύου που κάνουν αναζητήσεις και δυνητικά θα μπορούσαν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος δημοπρασίας όπου η Google επιλέγει ποιες διαφημίσεις θα προβάλει. Οι διαφημιζόμενοι ανταγωνίζονται για να κερδίσουν τα περισσότερα «κλικ» και προσφέρουν ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε «κλικ» στο δικό τους Ad. Επιλέγουν επίσης πότε και πού θα εμφανιστεί αυτό το Ad.

Με την υπηρεσία διαχείρισης των Google Ads αυξάνουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που μας παρέχει η πλατφόρμα ώστε να βελτιστοποιήσουμε όσο περισσότερο γίνεται την αναλογία κόστους-κέρδους για εσας.

Δεν σας αρκεί η περίληψη; Δείτε περισσότερη ανάπτυξη του θέματος εδώ

Email marketing

Email marketing στην εποχή μας; Κι όμως, το Email marketing εξακολουθεί να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαφήμισης. Πολλοί το θεωρούν ξεπερασμένο αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Δεν παραμένει απλώς ένα χρήσιμο εργαλείο στόχευσης και υλοποίησης μιας digital διαφημιστικής προβολής, αλλά έχει και υψηλό conversion rate, δηλαδή μπορεί να μετατρέψει σε μεγάλο ποσοστό τους δυνητικούς πελάτες σε πραγματικούς. Επιπλέον, το Email marketing συμβάλλει στο brand awareness και την διατήρηση των ήδη υπαρχόντων πελατών.

Δεν σας αρκεί η περίληψη; Δείτε περισσότερη ανάπτυξη του θέματος εδώ

Youtube

Μέσω του μηχανισμού διαφήμισης της Google μπορούμε να διαχειριστούμε και το YouTube ώστε το βίντεο που έχουμε κατασκευάσει να εμφανιστεί τα πέντε δευτερόλεπτα που ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει skip. Όλοι έχουμε δει τέτοια βίντεο και τα θεωρούμε πολύ εκνευριστικά γιατί δεν μπορούμε να τα παρακάμψουμε και για αυτό ακριβώς κάνουν την δουλειά τους πάρα πολύ καλά. Έχουμε 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του θεατή που βλέπει το βίντεο και να κάνουμε Βranding αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα μας ή ακόμα και να μετατρέψουμε τον θεατή σε πελάτη αν τον ενδιαφέρει αυτό που θα δει και αφήσει το βίντεο να παίξει ολόκληρο.

Οι διαφημιστικές υπηρεσίες σε αυτό το πεδίο χρεώνονται όταν οι χρήστες του διαδικτύου οδηγούνται επιτυχώς (κάνουν click) στις ιστοσελίδες των διαφημιζομένων μέσω των μηνυμάτων και οι συνεργαζόμενες ιστοσελίδες εισπράττουν ένα τμήμα του εισοδήματος που παράγεται. Ενδεικτικό είναι ότι το AdWords έχει εξελιχθεί στην βασική πηγή εσόδων της Google. Τα συνολικά διαφημιστικά έσοδα ανήλθαν στα 43,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2012. Το ποσό που χρεώνεται ο διαφημιζόμενος καθορίζεται με βάση τον αριθμό των χρηστών που οδηγούνται επιτυχώς (PPC – Pay Per Click), δηλαδή το κόστος ανά 100 κλικ (CPC – Cost Per Click), το κόστος ανά αγορά (CPA – Cost Per Acquisition) και το κόστος ανά 1000 προβολές (CPM – Cost Per Mille). Η μίνιμουμ χρέωση ανά 1000 προβολές για την συμμετοχή σε μια δημοπρασία είναι 25 cents. Δεν υπάρχει μίνιμουμ χρέωση ανά κλικ (CPC). Το Google, επίσης, παρέχει μια λίστα σχετικών ιστοσελίδων για να διαλέξει ο διαφημιζόμενος και η χρέωση γίνεται με βάση τον αριθμό προβολών (CPI) ή των κλικ (CPC).

Επικοινωνήστε μαζί μας
για κάνετε ακόμη πιο Digital το Marketing
της επιχείρησης σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάνετε ακόμη πιο Digital το Marketing της επιχείρησης σας.